Pàgines

dimarts, 4 de setembre del 2012


ÚS MEDICINAL DE L’ STEVIA


Consultant la multitud d'estudis i amb l'experiència de centenars de diabètics que la consumeixen a Catalunya i la resta de l'Estat Español, es pot dir que és una planta que regula el sucre en la sang*, que redueix la pressió arterial, que regula l'aparell digestiu en general, actua favorablement en moltes persones amb ansietat, redueix el greix en persones obeses , és diurètica, eliminant quilos de líquids corporals retinguts, redueix el colesterol i ajuda a cremar els triglicèrids.
La dosi que solen utilitzar la major part de les persones que han observat efectes beneficiosos és de 2-4 fulles tendres menjades directament abans o mentre  s’esmorza i 2-4 fulles més abans o durant el sopar.
Quan no es disposa de fulles tendres es poden fer infusions de fulla seca (una infusió al matí i una altra a la nit). La infusió es pot fer cada vegada, amb una dosi d'una cullerada per a postres per tassa d'infusió, o bé es pot fer per a dos dies, deixant que un litre d'aigua comenci a bullir, tancar el foc i afegir 4 cullerades per a postres de fulles seques triturades, deixant reposar 10 minuts i filtrar abans de prendre-la. Guardar en la nevera la infusió no utilitzada en un flascó de cristall tancat.

Un altre sistema és deixar la nit abans en maceració 4 cullerades per a postres de fulles seques triturades amb un litre d’ aigua a temperatura ambient i al dia següent filtrar , prendre la que es desitgi i la resta guardar-la a la nevera.

*NOTA: Em de tenir en comte què quan es parla de regulació de glucosa en sang, parlem de persones amb diabetis tipus II. L’efecte de l’Stevia en diabètics del tipus I no ha sigut demostrat l’efecte beneficiós sobre les glucèmies.
El què sí és cert, és què aquesta planta ens permetrà ampliar la nostre gama de productes “dolços”, tant per malalts de diabetis tipus I com de tipus II.
REFLEXIÓ: Aquesta diferència en l’efecte regulador de les glicèmies entre els dos tipus de diabetis ve donada a què en el tipus II la part del pàncrees amb la funció de generar la insulina necessària pel cos, encara funciona, d’una manera irregular però funciona; els diabètics tipus I ja no fabriquem insulina per nosaltres mateixos, necessitem injectar la insulina des de l’exterior, per tant per més què l’Stevia estimuli la regulació de la glucosa en sang, no pot estimular la part d’un òrgan que no funciona. En l’actualitat es segueixen fent estudis dels efectes de l’Stevia sobre malalts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada