Pàgines

dilluns, 27 d’agost del 2012


PA SENSE GLUTEN

Tots/es els celíacs/es sabem el preu abusiu que paguem pels productes sense gluten. En aquest blogg podrem compartir trucs i receptes que economitzin la nostra bossa.


TRUC IMPORTANT:  Quan tinguem tots els ingredients (de qualsevol recepta sense gluten) a punt per barrejar, justament és això el que farem, BARREJAR, MAI AMASSAR. Si amassem la farina de blat de moro, després de coure ens quedarà més dur que una pedra. 

Ingredients:

  • 500ml. aigua tibia
  • 6 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 1 cullera de cafè rassa de sal
  • 500gr. de farina sense gluten Shär MixB (no és propaganda; he provat totes les farines del mercat i aquesta és amb el que queda millor)
  • 1 paquet de 25gr de llevat fresc Levital
Preparació:

Poseu tots els ingredients a dalt relacionats i en l'ordre descrit. Quan poseu l'aigua, guardeu-ne una miqueta per dissoldre en ella el llevat fresc, el qual afegirem al final de tot.

Amb una cullera que no sigui de fusta, barrejar tots els ingredients sense AMASSAR-LOS.
Deixar reposar mínim 1 hora, tapat amb un drap de coto. (No deixar la massa tota la nit en repòs per què aleshores us baixarà de volum).

Folrà amb paper de plata o paper d'estrassa la safata del forn, estendre oli per sobre.

Posar-se oli a les mans i sense més estris que les teves mans per respectar la norma de no AMASSAR, donar forma de panets, llonguets, baguette o el que volgueu, marqueu amb uns talls diagonals la superfície i posar al forn a 180º fins que el tingueu dauradet (el temps varia segons el tipus de forn, la humitat de l'ambient...)

Trucs: 
  • Per saber si el pa està cuit, punxar amb un ganivet fins el fons i si surt net és que ja està cuit.
  • Si el pa queda cru no puja bé.
  • Un cop fet el pa es pot congelar.
  • Quan fas la massa pots afegir nous, olives, formatge, ceba... al gust. Als més menuts els encanta amb trossets de frankfurt.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada