Pàgines

diumenge, 26 d’agost del 2012

LA  DIABETIS


A quí de nosaltres no ens han preguntat: Tu tens molt de sucre??

És una pregunta molt usada entre la població, sobretot entre els no diabètics/es i/o els recent diagnosticats/es. Hem d'ajudar a que la població sàpiga que és la diabetis, com es tracta i què fer en moments crítics del malalt. Parlar amb propietat i actuar amb eficàcia és qüestió de coneixement.

La pregunta correcta és, o les preguntes correctes són:

  • Quin tipus de diabetis tens?
  • La tens controlada?
perquè només tenim molt sucre en sang quan encara no estem diagnosticats. Una vegada la malaltia és detectada, ens comuniquen quin tipus de diabetis tenim, ens ensenyen a sobreviure amb ella i ens mediquen per tenir vida.

A partir d'aquí, ja no tenim molt sucre, si no que busquem l'equilibri de sucre en sang, cosa que a vegades ho aconseguim i d'altres no i normalment al llarg del dia i la nit tenim diferents nivells de sucre en sang en funció del que mengem, de l'estona que fa que hem menjat, de l'exercici que fem, de si tenim un disgust i altre tipus de variables que ens afecten emocionalment.

Espero que us serveixi d'ajuda per començar a saber com parlar de la diabetis i com tractar aquesta malaltia així com tractar als que la patim. Poc a poc anirem passant informació el més fidedigne possible.

Penseu que l'objectiu d'aquest blog és parlar del dia a dia del malalt (entre altres coses) per a que aprenguem cosetes importants, a compartir amb tots/es vosaltres i que jo NO sóc doctora, simplement una diabètica de fa 23 anys formada pels anys i per un equip excepcional de Can Ruti.

Un convido a participar, ja sigui preguntant o compartint els vostres coneixements i vivències!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada