PA SENSE GLUTEN
Tots/es els celíacs/es sabem el preu abusiu que paguem pels productes sense gluten. En aquest blogg podrem compartir trucs i receptes que economitzin la nostra bossa.
Ingredients:
- 500ml. aigua tibia
- 6 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 1 cullera de cafè rassa de sal
- 500gr. de farina sense gluten Shär MixB (no és propaganda; he provat totes les farines del mercat i aquesta és amb el que queda millor)
- 1 paquet de 25gr de llevat fresc Levital
Preparació:
Poseu tots els ingredients a dalt relacionats i en l'ordre descrit. Quan poseu l'aigua, guardeu-ne una miqueta per dissoldre en ella el llevat fresc, el qual afegirem al final de tot.
Amb una cullera que no sigui de fusta, barrejar tots els ingredients sense AMASSAR-LOS.
Deixar reposar mínim 1 hora, tapat amb un drap de coto. (No deixar la massa tota la nit en repòs per què aleshores us baixarà de volum).
Folrà amb paper de plata o paper d'estrassa la safata del forn, estendre oli per sobre.
Posar-se oli a les mans i sense més estris que les teves mans per respectar la norma de no AMASSAR, donar forma de panets, llonguets, baguette o el que volgueu, marqueu amb uns talls diagonals la superfície i posar al forn a 180º fins que el tingueu dauradet (el temps varia segons el tipus de forn, la humitat de l'ambient...)
Trucs:
- Per saber si el pa està cuit, punxar amb un ganivet fins el fons i si surt net és que ja està cuit.
- Si el pa queda cru no puja bé.
- Un cop fet el pa es pot congelar.
- Quan fas la massa pots afegir nous, olives, formatge, ceba... al gust. Als més menuts els encanta amb trossets de frankfurt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada